EL CAMP DE TARRAGONA – Prehistòria i antiguitat

La col•lecció “Conèixer els Països Catalans” vol contribuir a la difusió de la diversitat del nostre territori. Les circumstàncies naturals, històriques i socioeconòmiques han configurat diferents entitats supracomarcals amb una identitat pròpia.

EL CAMP DE TARRAGONA, format originàriament per les comarques del Tarragonès, l’Alt Camp i el Baix Camp, ha incorporat també les comarques de la Conca de Barberà i el Priorat. En conjunt tenen una extensió de 2.700 Km, i uns 400.000 habitants. El seu radi d’influència s’amplia al nord cap al Baix Penedès, i al sud cap a les Terres de l’Ebre.

En aquest documental es fa un repàs dels trets més característics de la zona: el marc físic i geogràfic, d’una gran diversitat paisatgística; la història, amb especial èmfasi en l’època romana, la repoblació monàstica medieval i l’expansió econòmica dels segles XVIII i XIX; i l’actualitat, tot ressaltant els aspectes conjunturals que han convertit la zona en el motor econòmic i en el punt de referència de tot el sud de Catalunya.

FITXA TÈCNICA

Col•lecció: CONÈIXER ELS PAÏSOS CATALANS
Guió i realització: Agustí Espriu
Assessorament: Olga Xirinacs i Montserrat Esporrín
Música: Xavi Oró i Pep Solorzano
Durada: 62 minuts
Any: 2004