SANT JORDI – Símbol de llibertat

FITXA TÈCNICA

Col·lecció: CULTURA POPULAR I TRADICIONAL
Direcció: Josep Bargalló i Joan Grau
Guió: 
Josep Oller i Joan Puntí
Realització: Xema Hernández
Música: Laura Teruel
Assessorament: 
Antoni Anguela i Narcís Sayrach
Amb intervencions de: Narcís Sayrach, Miquel Payés i Isabel-Clara Simó
Durada: 14:23 minutsAny: 2000

Sant Jordi, personatge d’origen obscur i llunyà, ha madurat en l’imaginari popular al llarg de la història. Amb el pas del temps, la gent ha projectat en els mites i llegendes construïts al seu voltant allò que vol ser com a poble. Aquesta encarnació llegendària de la voluntat popular ha fet de la figura de Sant Jordi un símbol de llibertat per als pobles que lluiten per les seves llibertats nacionals. Qui era Sant Jordi?

L’any 1996 la UNESCO declarà el 23 d’abril Dia Mundial del Llibre i dels Drets d’Autor. Per Sant Jordi regalem roses i llibres, però d’on prové aquest costum i quina relació té amb la llegenda que protagonitza l’emblemàtica figura del cavaller?

Aquest documental presenta la història i les llegendes que envolten la figura de Sant Jordi, incloent-hi fragments de la que l’ha fet més popular: la Llegenda àuria. Ressegueix la celebració de la festa de diversos indrets dels Països Catalans i l’origen i l’evolució de les seves tradicions més populars: el llibre i la rosa. Així mateix posa de manifest els diferents valors simbòlics de Sant Jordi al llarg de la història i l’actual projecció internacional de la diada.

TÍTOLS RECOMANATS